Üst bar özel içeriği

Website hızı nasıl artırılır? (En iyi 10 adım)

website hizi nasil artirilir

Website hızı, hem arama motoru optimizasyonu (SEO) hem de kullanıcı deneyimi açısından son derece önemlidir. Google, hızlı yüklenen siteleri ödüllendirirken, yavaş yüklenen siteleri cezalandırabilir. Bu nedenle, sitenizin hızını artırmak için yapacağınız çalışmalar, genel SEO performansınızı da olumlu yönde etkiler.

Site hızını artırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için resim boyutlarını küçültmek, site önbelleğini kullanmak, CSS ve JavaScript dosyalarını birleştirmek, CDN kullanmak, sayfa yapısını basitleştirmek, lazy loading kullanmak, flash ve gif animasyonlardan kaçınmak, sayfa boyutunu azaltmak gibi çalışmalar yapabilirsiniz.

Site hızını artırmak için en iyi 10 adım

    1. Resim Boyutlarını Küçültün: Site hızınızı artırmak için, resimlerinizin boyutlarını optimize edin. Özellikle büyük boyutlu resimler, site hızınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Tinypng vb. bir araç kullanarak resim boyutlarını optimize edebilirsiniz. Ayrıca teknik yeterliliğe sahipseniz yeni nesil webp resim formatını sitenize entegre etmenizi öneririz.
    2. Site Önbelleğini Kullanın: Site önbelleği, site hızınızı artırmak için son derece önemlidir. Sık kullanılan sayfaları ve imajları tarayıcınızda önbelleğe almak sayfa yüklenme sürelerini azaltır.
    3. CSS ve JavaScript Dosyalarını Birleştirin: CSS ve JavaScript dosyalarını birleştirerek, sayfa yüklenme sürelerini azaltabilirsiniz. Bu
    4. CDN Kullanın: CDN (Content Delivery Network), sitenizin içeriğini daha hızlı bir şekilde sunmanızı sağlar.
    5. Web Hosting Hizmetinizi Yükseltin: Web hosting hizmetinizin, sitenizin hızına doğrudan etkisi vardır. Eski bir web hosting hizmeti kullanıyorsanız, daha hızlı bir web hosting hizmetine geçmek sitenizin hızını artıracaktır.
    6. Sayfa Yapısını Basitleştirin: Sayfa yapısını basitleştirerek, site hızınızı artırabilirsiniz. Özellikle çok sayıda CSS ve JavaScript dosyası olan sayfalar, site hızınızı olumsuz etkiler.
    7. Lazy Loading Kullanın: Lazy loading, sayfada sadece görünen bölümlerin yüklenmesini sağlar. Özellikle haber siteleri, e-ticaret siteleri gibi binlerce içeriğin olduğu sitelerde lazy loading ile sayfa yükleme süresi azaltılmalıdır.
    8. Flash ve Gif Animasyonlardan Kaçının: Flash ve Gif animasyonları, site hızınızı olumsuz etkileyebilir. Mümkün olduğunca, flash ve gif animasyonlarından kaçının.
    9. Sayfa Boyutunu Azaltın: Sayfa boyutunu azaltarak, site hızınızı artırabilirsiniz. Gereksiz HTML, CSS ve JavaScript kodlarını temizleyin.
    10. Site Test Araçlarını Kullanın: Site test araçları kullanarak, sitenizin hızını test edin. Bu sayede, sitenizin hızını artırmak için daha spesifik çalışmalar yapabilirsiniz. Google Pagespeed, GTMetrix gibi site hızı test araçlarını kullanabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş

Yorum yapılmamış

Bu Gönderide 0 Yorum Var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sayfa başına kaydırma butonu.